Lucky bamboo - informatii

[ Catalog lucky bamboo ]


Dacã vã doriti pe birou plante verzi de interior cu cerinte minime de īngrijire, atunci "lucky bamboo" poate fi exact ceeea ce cãutati. Īn ciuda numelui, "lucky bamboo", adicã "bambusi cu noroc", nu sunt de fapt bambusi, dar aratã ca niste bambusi. Denumirea lor botanicã este "Dracaena sanderiana" si sunt o foarte importantã planta feng-shui. Importati din China, potrivit unei legende asiatice stravechi, "bambusii cu noroc" oferiti sau primiti cadou aduc noroc.

Necesitatile lor de īngrijire sunt minime: tot ce trebuie sã faceti este sã le oferiti igienizare regulatã, schimbarea apei din recipient sãptãminal, luminã multã fãrã soare direct. Nu este necesarã fertilizarea. Lunar se scoate planta din vas, se spalã sub jet de apã neagresiv atāt rãdãcinile, tulpinile cit si frunzele, se spalã bine vasul si pietricelele din vas (dacã existã) si se īnlocuieste apa, reasezind apoi planta la loc.

Planta are o tulpinã verde de cca 1 cm. grosime, segmentatã, care īn mod normal creste vertical si produce unul sau mai multi lãstari cu frunze. Tulpina se taie la īnãltimea doritã si se sigileazã cu cearã imediat deasupra mugurului lãstarului, ceea ce va stopa cresterea sa si va favoriza cresterea lãstarului. Prin manipularea sursei de luminã, bambusii pot fi dirijati sã creascã īn forme spiralate.

Īn occident, "bambusii cu noroc" tind deja sã īnlocuiascã buchetele din flori tãiate. Aceasta pentru cã ei se pastreazã tot īn recipiente cu apã, dar au viatã īndelungatã si isi pãstreaza aspectul decorativ pe termen lung.

"Bambusii cu noroc" sunt oferiti la fir sau īn aranjamente special concepute. Numãrul si mãrimea firelor din aranjament nu sunt īntimplatoare, existind semnificatii precise pentru fiecare tip de aranjament. Sunt la modã aranjamentele īn formã de piramidã, de forme geometrice impletite, de perete, etc.

Simbolistica oferirii "bambusilor cu noroc" sub formã de cadou nu este valabilã doar īn mediile de afaceri, ci are o acoperire mult mai largã:

  • Carierã: urcã scara (avansare ierarhicã);
  • Business: succes si prosperitate īn afaceri;
  • Sãnãtate: longevitate, sãnãtate si viatã linistitã;
  • Religie: pace sufleteascã, onoare si virtute (Zen);
  • Viata sentimentalã: un suflu nou;
  • Feng Shui: crearea energiei pozitive īn ambient (Chi).
  •